martedì 17 maggio 2016

Melegkiütés

A kipirosodott melegkiütés (miliaria ruba) ezzel ellentétben csak több napi trópusi klímán való tartózkodást követően vagy rendszeresen szűk és nem szellőző ruhák viselése miatt alakulnak ki, a verejtékmirigy ebben az esetben súlyosan eltömődik és a bőr mélyebb rétegeit is érinti. Malik Anikó, a Medikids Első Magán Gyermekgyógyászati Központ csecsemő- és. Mi a melegkiütés és mi okozza pontosan? A miliaria tulajdonképpen a melegkiütés , ami egy olyan bőrbetegségnek a latin megfelelője, amely a nyári forróságban alakulhat ki.


Nagyobb részt a gyerekeket és a csecsemőket érinti, de előfordulhat olyan felnőtteknél is, akiknek különösen érzékeny a bőrük. A melegkiütés és a napallergia nem ugyanaz. Az emiatt elszaporodó melegkiütések lehetnek gyulladtak és nem gyulladtak.


Legtöbbször kisgyermekeknél fordul elő, de felnőtteknél sem ritka. Piros kiütések jelennek meg, a bőr forróvá és bizsergővé válik. Viseljünk az időjárásnak megfelelő, lenge, világos színű ruhát – a kisbabákat se öltöztessük túl!


Melegkiütés

Az orvosi neve, miliaria rubla (szó szerint: vörös köles) a mellkason, a deréktájon, a hónaljban és a lágyékban megjelenő apró, viszkető foltokra utal. Melegkiütés Ártalmatlan, viszkető bőrkiütés, melyet többnyire meleg, nedves. Az egyszerű melegkiütés kellemetlen ugyan, de nem súlyos, és általában egy-két nap alatt visszahúzódik.


Gyógyszeres kezelésre lehet azonban szükség, ha a viszketés és a gyulladás néhány nap alatt nem mú­lik el, vagy ha az érintett terület elfertőződik. A legtöbb esetben sokkal ijesztőbb, mint amennyire veszélyes, és gyakran néhány napon belül önmagától is elmúlik. Elsősorban próbáljuk meg lehűteni a kisgyerek testét, lazább ruhába öltöztetjük, szellőztetett szobába visszük, ahova a napsugarak nem hatolnak be.


Melegkiütés

A kiütések akkor is megjelenhetnek, amikor a bőr pórusai elzáródnak és az izzadság nem tud szabadon távozni. A felnőttkorban kialakuló melegkiütés nem feltétlenül csak a legnagyobb hőségben jelenhet meg, hiszen annyi is elég hozzá, hogy túl szoros, nem szellőző ruhák alatt megrekedjen az izzadtság a test felületén. A miliaria, vagyis a melegkiütés meglehetősen gyakori bőrtünet csecsemőknél és kisgyermekeknél, ugyanis az ő hőszabályozásuk még nem olyan fejlett, mint a felnőtteké.


Emiatt a hőség hatására könnyen eltömődnek a verejtékmirigyeik. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza segít megkülönböztetni a melegkiütést a napallergiától. Miért olyan gyakori a kicsiknél a melegkiütés ? Te is mindennél jobban várod már a nyári meleget, és a családi nyaralást?


A kismamáknak, újszülött gyerekes anyukáknak, de még az iskolás gyerekek szüleinek is jól fognak jönni hasznos tippjeink és tanácsaink. Szántó Hajnalka vagyok, bőrgyógyász, kozmetológus, klinikai immunológus és allergológus szakorvos. Szeretettel várom kecskeméti magánrendelésemen! Ugyanúgy érintheti a csecsemőket és a felnőtteket egyaránt.


A szülők gyakran még nyáron is hajlamosak arra, hogy túlöltöztessék a piciket. Ilyen például a melegkiütés és a napallergia. A nyári időjárás megviseli bőrünket, nagyon kell vigyázni a napon. Vannak azonban olyan betegségek, amelyek bár hasonló tüneteket produkálnak, mégis másképp kell kezelni őket. Nagyon sokan keresik meg a kórházat azért, mert valamilyen formában szeretnének segíteni a beteg gyerekeken, vagy az intézményen.


Melegkiütés

Van, aki a pénzét, van. Eredeti parfümök, világmárkák és ritkaságok! Tekintsen bele kínálatunkba, válassza ki az Önnek legmegfelelőbb parfümöt és illatozzon úgy mint a.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Post più popolari